środa, 23 lipca 2014

CHLEB po chłopsku

Sezon na wieczorne spotkania w ogródkach w pełni. Na takie „przyjęcie” przy grillu chleb pasuje idealnie, do zagryzania kiełbasek. Prosto z piekarnika z roztopionym serem skusi każdego łakomczucha. A przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę.


Składniki
  • 1 nieduży chleb
  • 2 duże kulki sera mozzarella 
  • ok. 120 g żółtego sera w kostce
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
Ostrym i dużym nożem zrobić nacięcia wzdłuż i poprzek chleba. Nacięcia powinny utworzyć kratkę i powinny być oddalone od siebie o 1,5-2 cm. (nacięcia powinny być głębokie). Mozzarelle i ser pokroić w średniej grubości plastry. Następnie sery włożyć dokładnie w nacięcia. Pietruszkę posiekana w duże kawałki wcisnąć między ser i chleb, posypać również na wierzch chleba. Na koniec posypać czosnkiem granulowanym. Umieścić gotowy chleb w nagrzanym piekarniku.

Piec w temperaturze 150°C przez około 10 minut.







SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz