wtorek, 24 czerwca 2014

PASTA jajeczna

Jakie śniadanie taki cały dzień, dlatego staram się żeby ten posiłek nastawiał mnie pozytywnie. Wiadomo, nie zawsze rano mamy czas, dlatego pasta jajeczna jest idealnym rozwiązaniem. Przygotować ją można wieczorem, a rano podać. Jeśli mamy ochotę możemy przygotować więcej pasty i przechować w lodówce przez 2-3 dni.

Składniki
  • 4 jajka
  • 120-150 g żółtego sera
  • Pęczek zielonej cebuli
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • curry pół łyżeczki
  • sól, pieprz – do smaku

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (aby jajka nie popękały). Po wyjęciu z wody pokroić w drobną kostkę
. Żółty ser zetrzeć na małych oczkach, na tarce. Cebule pokroić na drobne kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Doprawić curry i pozostałymi przyprawami.

Podawać z można z chlebem lub wcześniej przygotowanymi grzankami.








SMACZNEGO!

1 komentarz: