- 8 ziemniaków
- 8 ogórków kiszonych
- 4-5 ząbków czosnku
- 3 małe cebule
- sól czosnkowa
- pieprz kolorowy świeżo mielony
- 3 łyżki musztardy
- 10 łyżek śmietany 12%
- świeży szczypiorek
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić obrać i pokroić na duże plastry. Ogórki kiszone najlepiej twarde, pokroić w na kawałki o grubości ok 1-1,5 cm. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Szczypiorek wypukać i drobno posiekać. Połączyć czosnek, śmietanę i musztardę. Dodać do ziemniaków i ogórków. Dodać sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz