- 1 kg ziemniaków
- 2 duże garście świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 400 g jogurtu greckiego
- 3 ząbki czosnku
- pęczek pietruszki
- sól i pieprz
Na patelni (najlepiej teflonowej) rozgrzać odrobinę oleju i smażyć placuszki na złoty kolor. Uwaga: placki powinny być podobnej wielkości i grubości aby usmażyły się w tym samym czasie.
Po zdjęciu z patelni ułożyć gotowe placki na papierze jednorazowym aby odsączyć z oleju.
Dip
Posiekać na drobno czosnek i natkę pietruszki. Dodać jogurt i przyprawić pieprzem i solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz