Składniki:
- 60g masła
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 4 łyżki miodu
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 150g zmielonych migdałów
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200g marcepanu
Wymieszać w misce jajka, cukier i miód. Następnie dodać mleko z rozpuszczonym masłem. Na koniec wsypać mąkę, migdały i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać, na jednolitą masę.
Zetrzeć marcepan na grubych oczkach i dodać do ciasta (Uwaga na marcepan, lubi się zwijać i tworzą się grudki). Dokładnie wymieszać drewniana łyżką.
Wlać ciasto do blachy (w moim przypadku 25x30) obłożonej papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika.
Piec w temperaturze 180°C przez około 35 minut.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz